[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De meeste mensen ervaren de sauna als een ontspanningsoord, waar je kan uitwaaien en je batterijen op kan laden. Maar hoe is dat voor zwangere vrouwen en wat is de reactie van die baby in je buik? Wij geven je enkele do’s en dont’s mee, zodat jij en je baby weten wat te doen.

In principe is het voor zij die gewend zijn regelmatig naar de sauna te gaan niet echt een probleem om dit verder te zetten tijdens de zwangerschap. De sauna werkt ontspannend en wanneer het lichaam van de moeder eraan gewend is, kan het kind ook mee profiteren. Wie nog nooit naar de sauna geweest is, plant best eerst een bezoekje bij de dokter vóór ze zwanger de sauna in gaat. Maar in beide gevallen raden we toch aan om echt eerst de dokter te raadplegen. Want de gezondheid van je baby gaat boven alles, toch?

Wanneer wel of niet?

 Als we kijken naar het verloop van de zwangerschap, is het sowieso beter de eerste drie maanden van de zwangerschap niet voor enorme hitte te kiezen. In deze periode is het jonge vruchtje namelijk nog erg gevoelig voor externe invloeden. Daarnaast is het ook beter om in de laatste weken van je zwangerschap niet voor de gemeenschappelijke baden te gaan, aangezien in deze weken de kans op infecties groter is. Vermijd dan dus best de jacuzzi’s, whirlpools en dompelbaden.

De sauna werkt ontspannend en wanneer het lichaam van de moeder eraan gewend is, kan het kind ook mee profiteren.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”766″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wist je dit al?

In Finland, waar de moderne sauna zijn oorsprong kent, vinden zwangere vrouwen het vanzelfsprekend om geregeld naar de sauna te gaan. Sommige Finnen zijn zelfs in de sauna geboren, waar de zwangerschap volgens hen vlot verloopt. Bij ons is dat niet zo een alledaags fenomeen, maar wie weet brengt het je op ideeën.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!