[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1894″ img_size=”Large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is infrarood?

Je kent het wel: dat zalige gevoel van de zon die op een stralende zomerdag je huid verwarmd. Wist je dat dit niet enkel een leuk gevoel is, maar zelfs van levensbelang is? De zon is namelijk de belangrijkste energiebron op aarde. De gezonde warmte van de zon (niet te verwarren met ultra-voilet stralen) zijn de infraroodstralen. Infrarood is een energiewarmte die in het lichaam dringt en het lichaam zodoende van binnenuit verwarmt. En alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig. Inclusief wij dus.

Helaas zien we die zonneschijn in België niet dagelijks verschijnen. En net daarom kan infrarood zo’n deugd doen.
Infrarood warmte is de ideale oplossing bij spier en gewrichtspijnen.

Infrarood: hoe gebruik je dat?

Een infraroodcabine geeft minder omgevingswarmte dan een andere sauna. De cabine is tussen de 40 en 50°C. Omdat infrarood stralen tot diep in de spieren dringen, mag je ook slechts beperkte tijd doorbrengen naast de lampen.

Hieronder geven we je de 5 belangrijkste vuistregels voor het gebuikeren van een infraroodcabine:

  • Begin met water te drinken. Je zal immers veel vocht verdampen door de warmte in de cabine.
  • Ga naakt in de cabine. Stoffen houden de stralingen immers tegen en zullen het effect verminderen.
  • Zit op een handdoek.
  • Blijf maximaal 15 minuten in de cabine als de lamp aanstaat. Als je dat graag wil, kan je nadien nog 40-50 minuten doorbrengen in de cabine terwijl de lamp niet meer aanstaat.
  • Neem nadien een lauwe douche. Neem een rustpauze: ga liggen en geniet van het ontspannen gevoel.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!