voordelen van een jacuzzi
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”956″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het biedt diverse voordelen, zowel lichamelijk als psychisch. Het is zelfs zo dat de massage-technieken in de jacuzzi, gecombineerd met wat lichte oefeningen, mensen met spasme of osteoporose kan helpen. Hieronder alle belangrijke voordelen op een rijtje:

Jacuzzi vermindert stress

Bubbels in het water werken rustgevend en stimuleren relaxatie. Niet alleen heeft dit mentale bijwerkingen, maar ook psychisch. Zo kunt u in de jacuzzi uw voeten laten masseren door de krachtige massage jets. Het prikkelen van zenuwuiteinden in uw lichaam zorgt voor een verbeterde gemoedstoestand en ultieme ontspanning.

Het ontspannen van de spieren

In de fysiotherapie bestaat er reeds een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en helen. De warmte van een jacuzzi werkt op dezelfde manier maar op een grotere schaal. Zelfs enkele minuten in een jacuzzi kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich ontspant. De warmte zorgt voor betere bloedcirculatie en uiterste ontspanning van de spieren.

Verbeterde bloedcirculatie door jacuzzi

Warmte zorgt er ook voor dat uw hart sneller gaat kloppen. Als uw hartslag versnelt wordt uw bloedcirculatie ook beter en krijgen uw spieren dus meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Op die manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook gaat u sneller zweten. Zweten zorgt ervoor dat uw lichaam zich makkelijker van toxische stoffen kan ontdoen. Zo past een hete jacuzzi dus perfect in een detox-kuur. Let wel op, blijf niet te lang in een heet bad zitten, u stimuleert immers wel dehydratatie als u teveel zweet zonder te drinken.

Spierpijn bestrijden in de jacuzzi

Naast het laten ontspannen van spieren, kan de jacuzzi kan ook zeer effectief zijn bij de bestrijding van spierpijn en gewrichtspijn. Door middel van een zoutwatersysteem, kan een jacuzzi helend zijn bij vormen van psoriasis en eczeem. Dit biedt vaak dusdanige verlichting, dat de aandoening zichtbaar vermindert wordt bij dagelijks gebruik. Ook reumatische patiënten hebben baat bij een jacuzzi, want door de warme waterstralen, in combinatie met diverse massagemogelijkheden, worden spier- en gewrichtsproblemen verlicht.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!