[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2120″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het grootste orgaan van ons lichaam? Niet de longen, ook niet de lever of hersenen maar onze huid! Gemiddeld weegt onze huid zo’n 11 kilogram. Dat is toch te zot voor woorden? Dit belangrijke orgaan helpt je lichaamstemperatuur te regelen. Bovendien beschermt het ons, met huid en haar (haha), tegen stoten, vallen, zon, bacteriën of schimmels. We dragen er dus maar beter zorg voor! Niet alleen omdat we er mooi uit willen zien, maar ook omdat we onze huid zo broodnodig hebben. Hoe doe je dat dan, je huid verzorgen? Dit zijn onze tips!

#1 Gebruik verzorgingsproducten voor je eigen huidtype!

Niet iedereen is gebaat bij hetzelfde soort verzorgingsproducten. Het is belangrijk om producten te kiezen die aangepast zijn aan je eigen huidtype: normaal, droog, gemengd of vet. Weet je niet goed wat voor type je hebt? Er bestaat een gemakkelijk testje om dit te ontdekken. Druk een doekje op verschillende plaatsen op de huid. Blijft het plakken en blijft er een vetlaagje achter? Dan heb je waarschijnlijk vette huid. Is dit niet het geval, dan gaat het om een normale huid. Bij een droge huid kunnen er huidschilfers op het doekje achterblijven. Natuurlijk is dit slechts een simpele test. Informeer je bij de arts of schoonheidssalon voor gedetailleerde info.

#2 Reinig zacht

Voor alles wat belangrijk is, geldt: handle with care! Zorg dus dat je je huid voorzichtig reinigt, liefst van al met fysiologische producten (ook wel natuurlijke producten, meestal zonder parfum). Je huid neemt iedere dag de vervuilde lucht op. Daarom is het nodig om je huid dagelijks mild te reinigen zodat deze vuiligheid van je gezicht komt. Daarnaast ontspant het je huid! Extra tip: breng een dagcrème aan voordat je naar buiten gaat. Het zorgt ervoor dat je huid minder vuiligheid opneemt. Nog een laatste tip: ga nooit met make-up slapen (ook al heb je ‘s avonds écht geen zin om je huid te reinigen). Het verstopt de poriën en dit kan oneffenheden veroorzaken.

#3 Scrub één tot twee keer per week

De bovenste laag van je huid is volledig vernieuwd na ongeveer 4 weken. Iedere dag verliezen we huidschilfers (gemiddeld zelfs zo’n 10 gram per dag). Scrubben helpt om je schilferige en dode huidcellen te verwijderen zodat de nieuwe huid kan ademen. Het maakt je huid glad en zuiver. Let op: kies voor een aangepaste scrub voor je gezicht. Deze huid is veel gevoeliger dan de rest van je lichaam!

#4 Hydratatie zorgt voor een babyvelletje

Je huid hydrateren? Jep, een must! En wel om 4 goede redenen! Ten eerste zorgt het ervoor dat de vochtigheid in balans is waardoor de algemene staat van je huid verbetert. Ten tweede zal je huid elastischer zijn, waardoor je een jongere uitstraling krijgt. Ten derde zullen (eventuele) rimpels vervagen en als laatste: het geeft je gewoon een goed gevoel. Droge huid voelt wat trekkerig aan. Hydratatie helpt je om je goed in je vel te voelen. Letterlijk.

#5 Ga naar de sauna

Naar de sauna gaan: we doen het omdat het ontspannend is, omdat we nood hebben aan ‘me- time’… of om gezondheidsredenen. We leerden namelijk al dat de sauna een natuurlijk medicijn is om onze weerstand te verhogen of dat het ons lichaam een energieboost kan geven. Maar er is meer. Het is ook nog eens super goed voor onze huid!

Waarom dan? Wel, het reinigt de huid en poriën tot in de diepte. Door te zweten koelt de huid zichzelf af waardoor de poriën opengaan en onzuiverheden (hand in hand met het zweet) je lichaam verlaten. Ciao, adios! Daarnaast is de sauna per-fect voor mensen met psoriasis, een chronische huidziekte gekenmerkt door rode huidvlekjes bedekt met witte schilfers. In de dagen na een saunasessie verminderen klachten zoals jeuk en vlekken.

Bron: https://www.Relaxy.be[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!