[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Over deze vraag doen verschillende foute beweringen de ronde. De sauna zou schadelijk zijn voor suikerpatiënten en hun gezondheid verstoren. Maar dit is gelukkig niet juist! Hoe ook mensen met diabetes met een gerust hart kunnen genieten van een bezoekje aan de sauna, lees je hier!

Regelmaat en routine

Diabetes, oftewel suikerziekte, ontstaat door een foutje in de stofwisseling. De alvleesklier maakt niet voldoende insuline aan, en die hebben we nodig voor het verteren en verbranden van het opgenomen voedsel. Heel veel drinken en plassen, of flink eten en toch vermageren zijn enkele symptomen die wijzen op een storing in de alvleesklier. Gelukkig kunnen suikerpatiënten vandaag een normaal leven leiden met de hulp van bijvoorbeeld medicijnen. Wel is het belangrijk dat ze een bepaalde regelmaat aanhouden, zoals op vaste tijden eten, om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid insuline in hun lichaam niet te veel schommelt. Maar hoe zit dat dan tijdens een dagje sauna?

Suikerpatiënten hoeven de sauna zeker niet te vermijden

Goed nieuws!

Suikerpatiënten hoeven gelukkig de sauna niet te vermijden. Het is namelijk niet waar dat een saunabezoek voor een diabeticus te veel energie kost en dus een te grote inspanning is. Je lichaam wordt natuurlijk wel warm, maar deze warmte is een externe factor en komt dus niet van binnenuit. Ook de afkoeling- en rustfase vragen vrijwel geen energie. Een ander voordeel voor suikerpatiënten is dat aderverkalking, een fenomeen waar zij vaker last van hebben, door herhaaldelijke saunabezoekjes minder voorkomt. Wanneer je geregeld naar de sauna gaat, worden je bloedvaten en aders namelijk soepeler, verbetert je conditie en vermindert de kans op aderverkalking enorm!

 En wat dan met duizeligheid?

Suikerpatiënten vragen zich misschien nog af wat ze best doen bij een appelflauwte tijdens hun saunabezoek. Vooral niet in paniek schieten, want duizeligheid kan immers ook niet-diabetici overkomen. Doe het even rustig aan, eet iets kleins om op krachten te komen, en dan is ook dit weer zo voorbij.

Met een gerust hart vertrekken

Natuurlijk is een saunabezoek geen geneesmiddel voor diabetes, maar gezond is het wel. Je kan dus gerust een bezoekje aan de sauna brengen en met volle teugen genieten van je dag!

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!