[vc_row][vc_column][vc_column_text]Thai-Massage[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De lente is eindelijk in zicht, maar die koude maanden zijn we nog niet vergeten. Tijdens de wintermaanden blijven we in het algemeen meer binnen. We hebben hierdoor niet alleen meer moeite om gezond te blijven, maar dit kan ook zijn effect hebben op ons humeur.

Was jij tijdens deze donkere maanden ook vatbaarder voor stress, verkoudheden, stramme spieren of ben je gewoon vaker knorrig? Maak je klaar voor de lente en laat je eens verwennen!

Uiteraard heeft een massage enkel positieve effecten. Maar wat maakt precies dat we een massage zo fijn vinden?

  1. Geeft je een ‘happy’ gevoel

Heb je wel eens gehoord van het ‘knuffelhormoon’? ja hoor, dit hormoon bestaat echt. Oxytocine wordt geproduceerd bij langdurige aanraking van de huid. In eerste instantie wordt het hormoon aangemaakt door te knuffelen, maar daarnaast wordt het ook aangemaakt door de aanraking tijdens een massage.

De productie van het knuffelhormoon geeft je een veilig en prettig gevoel. Dit is de reden waarom je met een ‘happy’ gevoel de massagetafel verlaat.

  1. Weg met stress

Tijdens een massage staat de wereld even stil. Je kan alles loslaten waar je tijdens het drukke dagelijkse leven mee moet bezig zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat een massage de productie van cortisol, het stresshormoon, verlaagt.

Daarnaast heeft ook het knuffelhormoon een effect op je stresshormoon. Je stressniveau zal tijdens een massage niet enkel dalen omdat je een moment van rust neemt, maar ook omdat je knuffelhormoon wordt aangemaakt. Bijgevolg een dubbel positief effect!

  1. Boost je immuunsysteem

Een massage heeft een rechtstreeks effect op je lichamelijk gezondheid. Door de stevige wrijving activeer je tijdens een massage de bloedcirculatie in je lichaam. Deze betere doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen gemakkelijker kunnen afgevoerd worden. Het verbetert ook de stofwisseling waardoor je lichaam sneller kan herstellen en je huid meer zuurstof krijgt. Je huid wordt soepeler en je zal stralen.

Verder verandert een massage zelfs de samenstelling van je bloed. Je zal meer witte bloedcellen aanmaken waardoor je lichaam zich gemakkelijker kan ontdoen van ziektekiemen.

  1. Slaap lekker

Het gebeurt wel eens dat je tijdens de massage zelf al in slaap valt . . . Het rechtstreekse bewijs dat een massage je slaap bevordert. Niet enkel val je sneller in slaap omdat je volledig ontspannen bent, maar je slaapt ook dieper. Aangezien voldoende slaap noodzakelijk is om je lekker in je vel te voelen, zal je dankzij de goede nachtrust na een massage je energiepeil geweldig opkrikken.

  1. Werkt helend

Dit is wellicht de bekendste van de positieve effecten van een massage. Het spreekt voor zich dat een massage kan zorgen voor oplossen van blokkades in de nek-, schouder- en rugspieren.

Deze helende kracht kan zowel belangrijk zijn voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld chronische rugklachten, als voor sporters die snel willen herstellen na zware fysieke inspanningen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reserveren

Ben je helemaal klaar om een onvergetelijk wellnessmoment in één van onze privé sauna’s bij Oriental Paradise te reserveren? Reserveer nu snel en eenvoudig online uw bezoek!