Vrijdag 5 maart 2021, dé dag waarop de Belgische Overheid eindelijk verkondigde dat de privé sauna’s hun deuren opnieuw mochten openen.
Team Oriental helemaal in de wolken want we mochten jullie opnieuw ontvangen in ons complex!
Omdat het ministerieel besluit nog niet geheel duidelijk was over relaxatiebaden (merknaam Jacuzzi) en stoombaden en dit voor interpretatie vatbaar was hebben we ook onze collega uitbaters en SPA België gecontacteerd die er het ook unaniem over eens waren: we mochten open met alle faciliteiten.
Natuurlijk zijn dit geen officiële interpretaties dus zijn we ons nog verder gaan informeren bij de bevoegde diensten van De Belgische Overheid (Kabinet van Minister Verlinden & FOD Economie), die ons van een positief antwoord dienden via e-mail.
Zoals we stiekem gehoopt hadden want alle logies, B&B’s en hotels in België mogen ook al hun faciliteiten aanbieden, dus het zou absurd zijn dat een privé sauna dit dan niet zou mogen.
Klaar om er terug tegenaan te gaan beginnen we volop met de voorbereidingen om zo snel mogelijk de deuren terug te openen en jullie terug te verwennen!
Op zaterdag 27 maart gebeurde het onvermijdelijke, op bevel van de politie moesten al onze klanten de zaak verlaten.
De reden? Inbreuk op de coronamaatregelen. We schrokken ons te pletter!
Na ons zo grondig geïnformeerd te hebben bij de bevoegde diensten, collega’s én een goedgekeurde controle door iemand van de overheid (ja, u leest het goed de overheid is ons complex komen controleren alvorens we de deuren heropenden) moesten we toch de deuren onmiddellijk sluiten en dit omwille van een klacht die ze ontvangen hadden van een buurtbewoner.
Ondanks het voorleggen van al onze verkregen documenten interpreteren de politie en gemeentediensten van Temse dit toch op een andere manier en mogen wij onze relaxatiebaden en stoomcabines niet meer ter beschikking stellen van u, uiteraard zijn wij enorm teleurgesteld in deze diensten die toch vooral een hulpverlenende functie hebben zeker in deze moeilijke tijden.
Een privé sauna is voor ons een ervaring die u moet kunnen beleven van A tot Z, anders zijn wij volgens onze normen niet geslaagd in de beleving die wij voor u willen creëren. (Vergelijk het met een café zonder bier).
Daarom hebben wij tot onze grote spijt de beslissing moeten nemen om onze deuren voorlopig gesloten te houden tot we opnieuw alle faciliteiten mogen aanbieden in ons center, omdat wij u ook enkel en alleen het allerbeste willen aanbieden.
Hopelijk kunnen we u snel terug verwelkomen in ons center op een latere datum.
Wij wensen u en uw naasten een zeer goede gezondheid.
Veel liefs!
Oriental Paradise